donderdag 23 oktober 2014

Sugo - basis tomatensaus

Dit is DE basissaus die in heel veel gerechten gaat. Bijvoorbeeld bij de gehakt- of aubergine balletjes Hmmm....

Voedingswaarden gehele saus
Koolhydraten
37,9 g.
Totaal vet
1,5 g.
Energie
71 kcal

Ingrediënten
580 ml. Passata di pomodoro (pure tomatensaus,
geen kant en klare!)
4 Basilicum blaadjes
Teentje knoflook
Snufje zout

Bereiding
Schil de knoflook en snij hem doormidden. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui even aan (1). Doe dan de tomatensaus, blaadjes basilicum en snufje zout erbij (2). Laat het geheel een half uurtje pruttelen (3). Tussendoor wel kijken of de saus niet te dik wordt (en aan gaat bakken), dan beetje water erbij doen en roeren. Voor het gebruiken niet vergeten de knoflook eruit te halen (4).

Ingrediënten

1. Knoflook fruiten

2. Tomaten en basilicum

3. Pruttelen

4. Klaar voor gebruik

Inspiratie
 Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...