zondag 7 december 2014

Peperonata - Paprika prutje

Dit is een prutje van paprika en tomaten en wordt vaak gegeten als bijgerecht. In de familie van een vriendin van mij voegen ze er altijd kip bij, op die manier is het gerecht mooi te gebruiken als secondo. Haar oma voegt ook wel eens courgette, aubergine of aardappel toe als ze die over heeft. Wij eten dit gerecht vaak met brood of grissini (soort soepstengels). 

Voedingswaarden


Koolhydraten
Totaal
20,2 g.
Bij twee personen
10,1 g. per persoon
Totaal vet
20,5 g.
10,3 g. per persoon
Energie
822 kcal
411 kcal per persoon

Ingrediënten
1 ui
2 paprika's
(voor de kleur is een gele en een rode mooi)
400 g. kipfilet 
4 ontvelde Cigliegina tomaten
(of klein blik ontvelde tomaten)
Zout naar smaak
Rozemarijn 
Eventueel een pepertje
45 ml. Olijfolie om in te bakken

Bereiding 
Was de paprika's schoon en droog ze af. Hak dan de kop van de paprika en snijd hem door, dan nog een keer doorsnijden (zaadjes en witte stukjes verwijderen), zodat je paprika vier gelijke stukken heeft (1). Snij dan van elk kwart julienne reepjes (2). Snijd ook de kipfilets julienne (3) en de ui in blokjes (4).

Fruit de ui met olijfolie in een koekenpan (5), voeg de kip toe en bak ook deze even mee (6). Als je een bouillon blokje gebruikt kan je die nu toevoegen anders de rozemarijn en het pepertje, zodat de smaken aan de kip komen. Als je wilt afblussen met een scheutje witte wijn is dit het moment. Zodra de kip verkleurd de paprika's toevoegen (7). Laat de groente een kwartiertje garen. Dan de tomaten toevoegen en een kwartier op een middelmatig vuurtje laten pruttelen (8). Let op dat het prutje niet te droog wordt, dan een klein beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.


1. Paprika voorbereiden

2. Paprika Julienne snijden

3. Kip Julienne snijden

4. Ui snijden

5. Ui fruiten

6. Kip toevoegen

7. Paprika meebakken

8. Pruttelen
Buon appetito!

* Meer groenten tip: voor meer groenten kun je courgette en/ of aubergine gelijk met de paprika's toevoegen.
* Tip twee: voor een complete maaltijd voeg je ook nog aardappels toe op het moment van de paprika's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...