vrijdag 21 november 2014

Torta di mele - Appeltaart

Appeltaart

Deze appeltaart is net wat anders dan die je gewend bent. In het beslag zitten gemalen noten en bruine suiker, dat maakt het net iets gezonder. Ook kun je zelf nog genoeg variëren, zo kun je hele noten, kaneel of rozijnen (zoals ik nu gedaan heb voor de foto) toevoegen. Italianen eten voornamelijk 's morgens zoetigheid, maar met een beetje banketbakkersroom naast je punt taart kun je het ook als toetje eten.

Appeltaart
Ingrediënten 24 cm. taart
700 g. appels
200 g. bloem
200 g. bruine suiker
125 ml. yoghurt 
50 g. hazelnoten
70 ml. zonnebloemolie of margarine 
3 eieren
De schil van een citroen
Zakje gist
Snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150/160 graden en boter een bakblik van 24 cm. in of bekleed hem met bakpapier. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes (1). Neem een stukje van de citroen en knijp uit over de appels. Mix nu de hazelnoten, rasp van de citroen en suiker tot poeder (2) (hier heb je eigenlijk wel een keukenmachine voor nodig). Voeg daarna de bloem, yoghurt, zonnebloemolie, eieren en gist toe en maak er een beslag van (3). Als laatst het zout toevoegen en nog even mee roeren. Spatel de appels (en rozijnen als je wilt) door het beslag. Giet nu het beslag in het bakblik en strooi tenslotte nog wat losse suiker op de bovenkant voor een mooie korst (4). De taart moet ongeveer een uur in de oven (5), controleer met een breinaald of satéprikker of de taart gaar is (je naald komt er dan schoon uit). 

*Herfst tip: Vervang de citroenschil door sinaasappel en voeg rozijnen en kaneel toe.

1. Gesneden appels 

2. Vermalen noten, citroenschil en suiker

3. Alle ingrediënten

4. In de bakvorm

5. Goudbruin
Buon appetito!

*Foto's gemaakt door Femke van Twuijver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...