zondag 9 november 2014

Tagliatelle al ragù

Pasta met Bolognese saus 

Veel Italianen eten op zondag ragù, of in ieder geval iets met rode saus. Lasagna of simpele sugo is ook goed. Zoals velen van jullie wel zullen weten, is het een tijdrovende klus. Daarom heb ik het gisteravond al gemaakt, als je op de bank tv kijkt kan er net zo goed een pannetje pruttelen niet waar? 

Voedingswaarden saus
Koolhydraten
43,1 g.
Totaal vet
81,5 g.
Energie 
595 kcal

Voedingswaarde pasta met saus per persoon
Koolhydraten (pasta + 1/4 saus)
40,6 g. + 10,8 g. = 51,4 g.
Totaal vet (pasta + 1/4 saus)
3,5g. + 20,4 g. = 23,9 g.
Energie (pasta + 1/4 saus)
239 kcal + 149 kcal = 388 kcal

Ingrediënten 4 personen
500 g. grof gehakt rundergehakt
2 blikken 400 g. gepelde tomaten
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1  ui
Scheutje rode wijn (100 ml.) (heb zelf primitivo di Manduria gebruikt) 
Zout naar smaak
250 g. Tagliatelle all'uovo (of spaghetti)

Bereiding 
Snijd de wortel, selderij en ui fijn en fruit deze aan in de pan. Voeg dan het gehakt erbij, als het gehakt begint te kleuren de blikken tomaat erbij voegen. De hele tomaten hoef je niet stuk te maken, dit gaat vanzelf naarmate het langer op het vuur staat. Nu een flinke scheut wijn en de bouillonblokjes (of zout) erbij en doorroeren. Dan op een heel laag pitje minimaal twee (maar het liefst drie of vier) uur laten pruttelen. Af en toe alleen roeren en kijken of het niet te droog wordt, dan een beker water erbij gieten. Proef tussendoor gerust of er nog wat zout bij moet. Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak en giet het af, daarna de pasta weer in de pan doen en net zoveel ragù erbij voegen tot je het goed vindt. De rest van de saus kun je verwerken in de lasagna of invriezen. Oja, tot slot nog een beetje geraspte kaas erover heen strooien natuurlijk! 

Tagliatelle al ragù 


Lekkere combinatie: ragù met bechamelsaus.

Buon appetito! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...