donderdag 13 november 2014

Peperoni

Zachte paprika's

Hoe je heerlijk zachte paprika's maakt zonder het gebruik van de barbecue. Je kunt ze tussen je brood doen, door de pasta of als bijgerecht eten. Ik reken 3 paprika's voor twee personen.

Ingrediënten
Gele en rode paprika's
Naar smaak olijfolie en zout

Bereiding
Zet de oven op 200 graden. Was de paprika's en droog ze daarna goed af. Snijd dan de koppen eraf (1) en snij ze door de midden (2). Vergeet niet de zaadjes eruit te halen. Leg de paprika's op een stuk bakpapier  (3) en doe ze in de oven (4). Laat ze net zolang in de oven staan tot ze zwart zien (5) Ja, je leest het goed ze moeten verbranden. Als het goed is zijn ze nu heel zacht geworden. Als ze klaar zijn kun je ze op een bord leggen en een stuk keukenfolie erover doen (6), hierdoor kun je de vellen er makkelijker vanaf trekken. Laat de paprika's goed afkoelen voordat je begint met pielen, je kunt het eerder proberen, je merkt snel genoeg aan je vingers of ze nog te heet zijn. Voor het serveren kun je er nog wat olijfolie en zout opdoen (7).

Ingrediënten

1. Kop eraf 

2. Opengesneden en gehalveerd 

3. Op het bakpapier

4. In de oven

5. Uit de oven halen

6. Keukenfolie eromheen en afkoelen

7. Gepeld
Buon appetito!

* Foto's gemaakt door Femke van Twuijver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...