maandag 3 november 2014

Liquore al cioccolato - Choclade likeurtje

Chocolade likeur
Yammy, een chocolade likeurtje!

Ingrediënten voor 750 ml.
100 g. pure cacao poeder
350 g. suiker
500 ml. melk
100 ml. alcohol 90%

Bereiding
Zeef de cacao boven een pan die ook op het vuur kan (1). Voeg daar ook de suiker bij (2) en zet de pan op het vuur.  Voeg al roerend de melk toe (3) en breng het geheel aan de kook. Blijf roeren om klontvorming tegen te gaan (4). Als je ziet dat de chocolademelk omhoog komt door het koken zet je het vuur uit (5). Het duurt een minuut of tien, maar ga niet wat anders doen want in 10 seconden kan het van 'niks' opeens overkoken.  Nu helemaal af laten koelen voordat je de alcohol erbij gooit (6) als het nog te  warm is verdampt het namelijk. Nadat je de alcohol erbij hebt gevoegd nog  even roeren. In een fles gieten (7) en proosten maar (8)!


Ingrediënten

1. Cacao zefen

2. Suiker wegen

3. Melk toevoegen

4. Blijven roeren

5. Aan de kook

6. Alcohol toevoegen

7. In een fles gieten

Salute!

Cin cin! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...