vrijdag 7 november 2014

Crema

Banketbakkersroom 

Of eigenlijk zelfgemaakte banketbakkersroom. Gianni eet het als vla, maar je kan het ook in toetjes gebruiken.

Ingrediënten voor 500 ml.
Banketbakkersroom
2 eidooiers
2 stukjes citroenschil
2 eetlepels bloem
4 eetlepels suiker
500 ml. melk

Bereiding
Doe de eidooiers en de suiker in een steelpan (1) en meng het tot een papje (2). Voeg daarna de bloem toe (3) en roer weer tot een papje (4). Al roerend de melk toevoegen en ook de citroenschillen (5). Zet het vuur zachtjes aan en laat het al roerend gedurende tien minuten inkoken (6). In een bakje gieten (7) en afdekken met keukenfolie (8). Dat laatste is om het velletje tegen te gaan. Vergeet niet om de citroenschilletjes eruit te halen voordat je het gebruikt. Pronto per usare! Je kunt het nu gebruiken! Opeten kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

1. Eidooiers en suiker

2. Mengen

3. Bloem toevoegen

4. Weer mengen

5. Melk en citroenschillen

6. Aan de kook brengen

7. In een kom gieten

8. Afdekken
Buon appetito!

* Foto's gemaakt door Femke van Twuijver


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...